Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De orka award

Ik g

Bas Beckers | 12 mei 2004 | 1-2 minuten leestijd

eef een 9+ Dat je door vertrouwen te kweken en goed gedrag te belonen bij mensen meer bereikt dan door hen te betrappen op fouten die ze begaan, weten we natuurlijk allemaal. Maar er is een verschil tussen kennis en het daadwerkelijk toepassen ervan. Blanchard weet door middel van een treffende metafoor (het trainen van orka's) op een begrijpelijke en herkenbare wijze te illustreren hoe men zich de filosofie van positieve feedback eigen kan maken.

De hoofdpersoon ondervindt én overkomt daarbij de moeilijkheden die wij allemaal ondervinden. Ik vind het daarom een inspirerend boekje, waaruit ik in mijn dagelijkse adviespraktijk bij Orange Orca vaak voorbeelden aanhaal. Hoewel typisch Amerikaans en voorzien van de nodige tegelwijsheden, kan ik het toch van harte aanbevelen.

Situaties in het zakendoen zijn vrijwel altijd te herleiden tot situaties tussen mensen. Simpelweg waardering en interesse tonen voor de prestaties van anderen, en iedere vooruitgang aanmoedigen (elke vooruitgang is immers onderweg naar het doel), is een krachtige, vaak onderschatte verbetermogelijkheid.

'De orka award' vertelt eigenlijk niets nieuws. Maar het herinnert ons aan iets wat we vaak vergeten in praktijk te brengen. Het is dan ook de kracht van het boekje dat het je achterlaat met een gevoel dat je hoognodig wat moet veranderen. Al was het alleen maar om jezelf een Orka Award te kunnen uitreiken.

Over Bas Beckers
Bas Beckers is zelfstandig adviseur op het gebied van inkoop- en verkoopverbetering.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden