Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Doorbreek de cirkel!

Het is niet de kennis over veranderingen / transities die beperkt in het maken van de daadwerkelijke verandering, het is ons eigen handelen en ons eigen gedrag dat de verandering tegenhoudt. Zonder dat wij het weten.

Sebastiaan van der Valk | 4 maart 2015 | 1-2 minuten leestijd

Om dit destructieve gedrag en handelen te doorbreken, moet je eerst begrijpen hoe je dit gedrag zelf in stand houdt. Het boek ‘Doorbreek de cirkel’ van Arend Ardon maakt duidelijk hoe dit gedrag en handelen ontstaat en hoe je verandering met interventies weer vlot kan trekken.

Ardon beschrijft in ‘Doorbreek de cirkel’ zes principes: (1) herken hardnekkige situaties, (2) weet hoe je denkt over veranderen, (3) zie wat je doet als het spannend wordt, (4) begrijp hoe je de situatie zelf in stand houdt, (5) durf het onbespreekbare bespreekbaar te maken en (6) begin in het klein.

‘Als je een klimaat van veranderen en leren wilt stimuleren, is de grote valkuil dat je dit probeert in te voeren met de algemene bekende inzichten over verandermanagement.’ Niet meer het oude ‘verandermanagement’, waarbij je een plan opstelt en uitrolt. Veranderen doe je samen! In dialoog met elkaar. Begin klein.

De sleutel zit hem in het doorbreken van de cirkel van gedrag, handelen en dialoog met elkaar. Als je dit durft bespreekbaar te maken ontstaan de mooie dingen. Dit boek geeft handvatten en houvast aan eenieder die doet of wil gaan doen. Een echte aanrader voor ondernemers, managers en coaches!! Ik geef dit boek 5 van de 5 sterren. Vooral omdat het over jezelf en je eigenhouding gaat en niet over de ander!

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden