Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Bij twijfel doen

Alleen al de titel en de hoofdstuktitels ‘Bij twijfel doen - De waarde van twijfel bij kleine en grote beslissingen’ van Marc van Eck zijn stuk voor stuk goede aandachtspunten en tips.

Margreet Noordanus | 24 juni 2015 | 2-3 minuten leestijd

1. Twijfel als gezonde bron 2. Kiezen, doorzetten en stoppen 3. Waarom meer dromen tot minder twijfel leidt 4. Leiders die twijfel de kop indrukken 5. Co-creatie, draagvlak en polderen 6. Vooruitgang op eigen kracht 7. Een netwerk helpt de twijfel overwinnen 8. Met een plan geef je gezonde twijfel een plek Kijk nu nog eens naar de titels en vraag je af wat ze je zeggen. Vast en zeker kom je uit op een paar mooie gedachten en dingen die je meteen kunt doen om twijfel te overwinnen!

Maar, er is meer in dit boek voor de twijfelaar want als je twijfelt merk je dat je sneller de argumenten om geen actie te ondernemen, overneemt dan dat je uitzoekt of de twijfel nuttig is. Wat we vaak vergeten is dat twijfel ook een pracht tool is om je vooruit te helpen. Als je twijfelt kan het immers zijn dat je een belangrijke out-of-the-box beslissing moet nemen, of dat je voor een keerpunt in je carrière of leven staat. De twijfel zet je op scherp. 

Door dit boek leer je hoe je ‘productief’ met twijfel omgaat, zodat de twijfel voor je gaat werken! Mooi is hoe schrijver Marc van Eck een heel persoonlijke inkijk geeft in hoe hijzelf voortdurend twijfelt. En daarbij vertelt hoe hij met deze twijfel omgaat. Hetgeen alleen al een bron aan praktisch inzicht is, waar je bij twijfel mee uit de voeten kunt. Wat leer je nog meer? Dat twijfel echt niet verkeerd is, want je wilt tenslotte niet zomaar onnodige (financiële) risico’s nemen. Zonder de twijfel zou je misschien risico’s niet zien, laat staan in kaart brengen en onderzoeken! Twijfel je nog of je dit boek moet lezen? Lees dan eerst de epiloog, waarin Mark van Eck je deelgenoot maakt van zijn twijfel dit boek uit te geven. Ook maakt hij je deelgenoot van de twijfel of zijn levenslessen wel iets zijn waar jij en ik op zitten te wachten. Daarbij speelde ook nog zijn twijfel over het feit of hij de link met de twijfel overal wel voldoende gelegd had. Twijfel alom bij Van Eck, die gelukkig door dit boek uit te geven, zijn stelling volop bewezen heeft: Bij Twijfel Doen!

Over Margreet Noordanus

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden