Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Doen!

Ik geef een dikke 8 Doen! is niet alleen doen omdat er doen op staat 'Doen!' van Ben Tiggelaar komt als geroepen voor een trainer/adviseur die de laatste tijd veel bezig is met onderwerpen als beleidsontwikkeling, -bijstelling en verandering.

Rob Kruse | 7 januari 2004

 De Basic Change Method (waarom geen goede nederlandse omschrijving, De Basis Verander Methode?) is een op de psychologie geënte methode tot veranderen. De methode gaat uit van het principe dat veranderen het realiseren van nieuw (gewoonte)gedrag is. In drie fasen: get real, make plans en take action worden in feite gedragsintenties en verandersituaties gemanaged. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de energie en tijd die dat vergt. De drie fasen van veranderen (maar die geldt ook voor het realiseren van een plan, hetgeen niet automatisch een verandering behoeft in te houden) worden overzichtelijk in deelstappen uitgewerkt en het geheel is in een helder overzicht weergegeven.

Winst van dit boek ten opzichte van veel veranderliteratuur is dat het veranderen niet louter wordt beschouwd als een voornamelijk rationele bezigheid. Juist het gevoel en het onderkennen van zelfbedrog (je eigen (onuitgesproken) afspraken niet nakomen en anderen verwijten maken) komen in 'Doen!' prominent in beeld. 'Doen!' biedt voor een trainer/adviseur boeiend materiaal om mensen te leren dat veranderen en het maken van plannen methodisch gebeurt op basis van verstand en gevoel.

Over Rob Kruse
Rob Kruse is MT-lid en trainer/adviseur bij DASMO (Bureau Dienstverlening Ambtelijk Secretariaten MedezeggenschapsOrganen) en onder de naam 'Krusiaal' zelfstandig adviseur voor meedenken en meedoen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden