Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

100% puur jij, altijd en bij iedereen

Het boek '100% puur jij, altijd en bij iedereen' is een autobiografisch verhaal van Judith Webber en Pauline Sibbel. Om en om nemen de auteurs u mee in hun persoonlijke ontwikkeling en de relatie die ze met zichzelf hebben. Zij menen dat u pas een liefdevolle relatie met anderen kunt aangaan als de relatie met uzelf goed is. Door een kwetsbare opstelling en openlijk bespreken van hun eigen angsten en onzekerheden proberen de auteurs u te inspireren om de relatie met uzelf te verbeteren.

Birgit Smit | 4 juli 2013 | 3-4 minuten leestijd

Laat ik beginnen te zeggen dat het boekje van Judith Webber en Pauline Sibbel leuk vormgegeven is. Ik zeg bewust 'boekje' omdat het een apart klein formaat heeft waarmee het zich onderscheidt van andere boeken. De diversiteit aan kleuren en foto's maken het tot een speels geheel. Het is duidelijk dat de auteurs waarde hechten aan een kwalitatief mooi boek dat tot de verbeelding spreekt.

De auteurs hebben veel zorg, aandacht en tijd besteed aan het boek. Het boek straalt dat uit en de auteurs benadrukken dat ook meerdere malen in hun verhaal. Om die reden voelt het voor mij bijna ongepast om iets anders dan lof te uiten.

Een boek als '100% puur jij' kan ook geen predicaat als goed of slecht krijgen. Het is namelijk altijd prima omdat het vanuit het hart van beide auteurs is geschreven. Ik begrijp dat u als potentiële lezer van het boek hier niet veel wijzer van wordt. U wilt weten of dit boek wel of niet voor u interessant is? En om dat te kunnen bepalen, wilt u weten of het boek inspireert, aanzet tot persoonlijke ontwikkeling en - heel belangrijk in het kader van dit boek - of het de relatie met uzelf verbetert.

Het boek '100% puur jij' is het derde boek dat ik van Webber heb gelezen. Haar eerste twee boeken 'Kies en ze kiezen jou' en 'Laat jezelf zien' vond ik heel inspirerend. Ik was dus erg benieuwd wat dit boek me ging brengen. Tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk zat ik te popelen wanneer de prikkelende vragen aan bod zouden komen. Vragen waarmee ik door zelfreflectie geïnspireerd zou worden.

Tijdens het tweede hoofdstuk wist ik dat die niet meer zouden komen. Dat was voor mij een enigszins teleurstellende constatering. Gezien mijn ervaring met de eerste twee boeken van Webber had ik een iets andere verwachting van het boek. Het is mooi om te lezen dat mensen groeien en ontwikkelen. Wel had ik gehoopt dat door het lezen van dit boek een creatief denkproces bij mezelf op gang zou komen.

Van een boek als '100% puur jij' verwacht ik dat ik iets leer. Dat ik uitgedaagd word om na te denken over mijn eigen leven. Tijdens het lezen vroeg ik me af hoe de auteurs die verandering bij zichzelf tot stand hebben gebracht. Hoe simpel is het om 100% puur jij te worden? Wat moet je daarvoor doen? Is het echt zo makkelijk om alleen maar tegen jezelf te zeggen dat je vanaf nu echt helemaal 100% van jezelf houdt? Nee, ik geloof niet dat Webber en Sibbel dat bedoelen. Zij geven duidelijk aan dat deze persoonlijke verandering niet makkelijk is. Juist daardoor had ik het interessant gevonden als de auteurs ook wat hadden verteld over hoe zij vorm hebben gegeven aan hun innerlijke transformatieproces.

Dat neemt niet weg dat '100% puur jij' een boek is met een mooie boodschap. Het weerspiegelt een verhaal van twee mensen die angsten overwinnen en onzekerheden onder ogen komen. Persoonlijke groei is een mooi proces. Ik gun iedereen een persoonlijke ontwikkeling zoals deze auteurs hebben doorgemaakt. Het maakt dat de wereld steeds een beetje vriendelijker wordt. De auteurs laten zien dat die groei mogelijk is en dat ook u echt kunt veranderen als u daartoe bereid bent.

Over Birgit Smit

Birgit Smit is adviseur organisatie-ontwikkeling bij Onderwijsgroep Tilburg. Zij is bedrijfskundige en in de afstudeerfase van de Masteropleiding Management, Cultuur & Verandering met als specialisatie Organisatiepsychologie. Haar deskundigheid op bedrijfskundig- en verandergebied en ervaringen met het ontwikkelen van zelfbewustzijn zet zij met enthousiasme in bij mens- en organisatieverandering.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden