Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Opgeruimd! - De manier om orde en rust in je leven te brengen

Opgeruimd staat netjes is het spreekwoord dat we allemaal kennen, maar Marie Kondo tilt dit naar een ander niveau. Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen je leven voorgoed kan veranderen!

Angelina Hammond | 23 oktober 2015

Het boek van de Japanse Marie Kondo is nu al een internationaal besteller, gebaseerd op strategisch opruimen om je leven voorgoed te veranderen. Dit belooft Kondo die haar methode ‘KonMari’noemt: sorteren per categorie, selecteren (maakt dit mij gelukkig of niet?), weg doen en de overgebleven spullen opbergen. Als klein meisje was Kondo, na het lezen van bladen voor huisvrouwen, al geobsedeerd met opruimen. Vanaf haar vijfde heeft zij haar opruimkunde steeds in praktijk gebracht en verder geperfectioneerd tot een waar strijdmiddel tegen rommel. Zij runt nu een succesvol adviesbureau dat mensen leert om hun rommelige huizen te transformeren in rustgevende en inspirerende ruimtes. Ruimtes waarvan de bewoner ‘happy’ wordt, dat is het einddoel. De sleutel tot succesvol opruimen ligt, volgens Marie Kondo, bij bewaren van alleen die zaken waarvan je echt houdt. De rest moet je gewoon weggooien of weggeven. Het klinkt simpel, maar Kondo besteedt ook aandacht aan de valkuilen en gevoeligheden als het gaat om de emotionele waarde van spullen. Ze onderschat dat niet en maakt het ook niet belachelijk. Haar schrijfstijl is sowieso erg toegankelijk, alsof een goede vriendin tegen je praat en je aanmoedigt. Het boek zal daarom veel mensen aanspreken, opruimexpert of niet. Voor Kondo is opruimen een levenswerk, maar ze weet je als lezer ook enthousiast te maken om nu eens eindelijk het hele huis of een kamer onder handen te nemen. Het enige minpunt is, wanneer ze halverwege het boek, over spullen spreekt alsof het bezielde wezens zijn. Ze adviseert dan om letterlijk het huis te begroeten en spullen te bedanken voor bewezen diensten. Daarnaast is zij ervan overtuigd dat een optimale opruimbeurt ervoor zorgt dat je gelukkiger, gezonder en slanker wordt. De lezer kan hiermee doen, wat hij/zij wil, maar laat dit je niet afschrikken. Het boek biedt je voldoende inzichten, tips en wakkert een zekere opruimdrift aan. Het boek is uitermate geschikt voor degenen die niet weten hoe je opruimen moet aanpakken, opruimen niet meer zien zitten of het niet kunnen volhouden om het huis/de kamer netjes te houden. Dus doe er je voordeel mee, zakelijk en privé!

Over Angelina Hammond

Angelina Hammond is een multidisciplinaire PR- & Communicatiespecialist (on- & offline) mét 100% inzet, passie en enthousiasme. Amsterdamse basis met kosmopolitische inslag. Persoonlijke én professionele interesse & bekwaamheid op het gebied van on- en offline communicatie. Hammond werkt in verschillende subdisciplines van het vakgebied Communicatie; zowel interne als externe communicatie, PR, e-communicatie, crisiscommunicatie, persvoorlichting, evenementorganisatie, (marketing)communicatie en social media. Inclusief werken met én schrijven voor papieren en digitale media. Daarnaast werkt ze zowel voor de commerciële als voor de non-profitsector.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden