Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Iedereen coach!

Coaching is hot, er wordt dan ook veel geschreven over coaches en coachen. ‘Iedereen Coach’ van Jef Clement laat alle moeilijkheid van coachen los en is voor iedereen toegankelijk. Het is bedoeld voor Jan en alleman die coachingsvaardigheden wil inzetten in het gewone leven. Tijdens het sporten, in je relatie, op het werk, noem maar op.

Sebastiaan van der Valk | 20 maart 2015

Na het behandelen van wat coachen wel en niet is, legt Clement een aantal basisvaardigheden en basisprincipes uit. Hiermee kun je concreet aan de slag. Een aantal vaardigheden die doorgenomen worden: ‘werkelijke belangstelling’ , ‘het stellen van vragen’, ‘doorvragen op de verkregen antwoorden’, ‘samenvatten’, ‘waarderen en bekrachtigen’, ‘doel verkennen en verhelderen’ en ‘eigenaarschap bij de coachee’ (degene die gecoacht wordt). Nadat je met dit alles hebt geoefend middels de oefeningen, krijg je diverse werkwijzen aangereikt. En ook hiermee kun je direct aan de slag. Werkvormen waarmee je bijvoorbeeld ‘nieuw gedrag’, ‘het nemen van initiatief’ of ‘meer creativiteit’ mee kunt stimuleren / ontwikkelen. Ben je geïnteresseerd in het coachingsvak, begin je als coach of wil je juist even helemaal terug naar de basis van wat coaching is en kan betekenen? Dan is dit een perfect boek voor jou. Vanwege de eenvoud, simpelheid en omdat het heerlijk wegleest, waardeer ik het boek hoog: 4,5 van de 5 sterren.

Over Sebastiaan van der Valk

Sebastiaan van der Valk is zelfstandig coach en oprichter van 'Bureau voor Ontwikkeling & Groei'. Zijn passie is om individuen en teams te helpen bij het vinden en formuleren van antwoorden op drie kernvragen: (1)Wie ben ik? / Wie zijn wij? (2) Wat wil ik? / Wat willen wij? (3) Hoe kom ik daar? / Hoe komen wij daar? Hierdoor leid je zeer waarschijnlijk een succesvoller, prettiger en gelukkiger (werk)leven! Gedrevendoorpassie.nl is één van zijn laatste initiatieven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden