Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het Grote Inspiratie Doeboek

Wanneer heeft u voor het laatst een kijkdoos gemaakt? Of op een kleurplaat alle vakjes met een stip ingekleurd om te zien wat voor mooie tekening er tevoorschijn komt? Dat is vast een hele poos geleden. En dat is jammer. Want niets is zo leuk om eens anders dan anders met uw hersenen aan de slag te gaan. 'Het grote inspiratie doeboek' van Gerdy Geersing staat vol prikkelende en soms lastige opdrachten. Het gaat niet alleen om de creatieve dingen, u moet ook veel nadenken, reflecteren en opschrijven. Dat kan behoorlijk confronterend zijn, maar uiteindelijk werkt het inderdaad heel inspirerend. Ga de uitdaging vol enthousiasme aan, want iedereen wil toch meer doen met zijn of haar talenten.

Daniëlle de Jonge | 12 april 2010

Een recensie schrijven over een doeboek betekent simpelweg: doen. En dat begint al goed in 'Het grote inspiratie doeboek', want voordat er ook maar iets te lezen valt, vraagt Gerdy Geersing u om uw foto voorin het boek te plakken. U wordt daarmee meteen aan het denken gezet, want kiest u wel voor uw eigen foto? Of gaat u voor een van de voorgedrukte afbeeldingen, variërend van Pippi Langkous en Obama tot Meneer de Uil. Tja, wat voor kenmerken typeren u en welke herkent u daarvan in een van de afgebeelde personen? Ik kies voor mijn eigen foto. Afijn, de toon is gezet. Er wordt van u verwacht dat u uw denkwijze los durft te laten. U gaat vervolgens verkennen wat u inspireert. Op de site van het boek staan allerlei testen, tips en nieuwsitems. Ik blijk vooral geïnspireerd te raken door Dingen. Wie weet u wel door Belevenissen of Kennis. Daar eenmaal achtergekomen bent u zo heel wat uurtjes verder met het zoeken naar inspirerende informatie over uw vergaarde inzichten. De stap om van online naar uw offline leven te gaan, geeft ineens veel kijk op wat u in het dagelijks leven allemaal als inspirerend ervaart. Uw favoriete film, restaurant of - veel grootster - plek op aarde. Gaandeweg bedenk ik me dat ik voor sommige dingen toch echt eens wat meer tijd moet maken: inspiratie ligt blijkbaar voor het oprapen. Nu is het tijd om uw eigen Wilde Plan te schrijven. Uw ideale beeld van uw leven: alles is mogelijk. Schrijf dat maar eens op.... De creativiteit in 'Het grote inspiratie doeboek' komt in ieder hoofdstuk terug. Pak kleurpotloden, schaar, lijmstift en ander knutselmateriaal en dompel u met plezier onder in alle opdrachten. U zult er versteld van staan wat voor effect het op u heeft. Aan het denken komt u toch wel toe. Is het niet in één van de opdrachten zoals het benoemen van uw kwaliteiten of bepalen welke loopbaanwaarden u belangrijk vindt, dan is het wel in de steeds terugkerende opdracht van de Rode Draad. Zonder deze rode draad raakt u het overzicht misschien kwijt en is het boek vooral leuk. Ook goed, maar u leest het boek om geïnspireerd te raken. En dan is leuk niet genoeg. Actie moet er komen en dat komt er ook. Van ú wel te verstaan, omdat het boek eindigt met een zeer uitgebreid actieplan. Een kleurrijk boek boordevol foto's, afbeeldingen en afwisseling. Geersing weet met haar schrijfstijl te activeren en uit te dagen. Ik heb er veel nieuwe inspiratie uit gehaald. De quote op de voorkant van het boek is wat mij betreft helemaal terecht: 'Hier wordt je vrolijk van!'

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden