Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Hoogsensitiviteit werkt! - ‘Gedegen en leerzaam’

 'Hoogsensitiviteit werkt!' richt zich op mensen die weten dat ze hoogsensitief zijn en die hsp soms als last ervaren en zoekende zijn hoe ze hun kwaliteiten tot recht kunnen laten komen in hun werk. En vooral hoe zij hun eigen behoeftes hierbij niet uit het oog zullen verliezen. Maria Schreuders heeft een gedegen loopbaanboek geschreven, voor een specifieke doelgroep.

Nienke van der Boom | 4 februari 2022 | 1-2 minuten leestijd

Zoals de titel al aangeeft, staan in dit werkboek hoogsensitiviteit (hsp) en werk, centraal. Wil je meer weten over hsp in het algemeen, dan is dit niet het boek dat je zoekt.

Hoogsensitiviteit werkt! is echt een ‘doe-boek’. Alle stappen in het boek worden ondersteund door inzichtgevende oefeningen en oefeningen waarin je leert meer compassie met jezelf te hebben. De kern van het boek is dat je leert ontdekken wie je bent en wat jij nodig hebt en hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Dit alles met in het achterhoofd passend werk en beter functioneren op de werkvloer.

Heldere opbouw

De schrijfster geeft aan dat je het boek niet per se chronologisch hoeft te lezen, wel zit er een heldere opbouw in. Nadat ze kort is ingegaan op wat hsp is, komen de thema’s zelfzorg, zelfbeeld, zelfwaardering, zelfvertrouwen, zelfregie en zelfverlies aan de orde. Theorie over hsp en werk, wordt afgewisseld met oefeningen die je doen nadenken over je loopbaan, over wie jij bent, wat je kan en wat je wilt en met oefeningen die zelfzorg bevorderen.

Leerzaam

Als je het boek koopt, krijg je toegang krijgen tot een website waar je onder andere audiobestanden vindt die de oefeningen in het boek ondersteunen. Maria Schreuders heeft een duidelijke keuze gemaakt welke onderwerpen ze wel of niet, uitgebreid dan wel kort, aan bod wil laten komen. Om je de kans te geven om je in bepaalde onderwerpen meer te verdiepen verwijst ze regelmatig naar andere literatuur. De schrijfster lijkt dan ook niet de intentie te hebben het wiel zelf opnieuw uit te willen vinden. Ze maakt goed gebruik van bestaande theorie en praktijkoefeningen, ze verwijst hiernaar en vult deze met eigen inzichten aan. Door de stijl die ze gekozen heeft, is het een gedegen en leerzaam boek geworden, met oefeningen waar je echt mee aan de slag kan.

Hoogsensitiviteit werkt! is niet alleen voor de hsp-er interessant, maar zou ook extra inzichten kunnen geven aan de loopbaancoach, die zich wil verdiepen in hsp in combinatie met loopbaanvraagstukken.

Over Nienke van der Boom

Nienke van der Boom is loopbaancoach.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden