Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Ballen - ‘Mooie opdrachten’

In ‘Ballen - de kracht van verandering’ helpt auteur Roel van Beveren je met het aan elkaar koppelen en uitbouwen van jouw passies en talenten. Volgens hem is dit de sleutel naar fantastische resultaten. Voor mij als (Business) Coach natuurlijk een thema waar ik helemaal van ‘aan’ ga!

Lizzy Prins | 20 april 2022 | 1-2 minuten leestijd

De schrijver nodigt uit om voluit te gaan op het gebied van persoonlijk leiderschap. In het boek omschrijft en deelt hij eigen ervaringen aangevuld met wat hij heeft geleerd van diverse trainers. Het zijn lessen over vallen en opstaan, harde en wijze levenslessen, over pijn, verdriet en liefde, ondernemerschap en nog veel meer.

Ballenmodel

De rode draad in dit boek is het zogenaamde ballenmodel. Het ballenmodel is een model dat de auteur zelf heeft ontwikkeld op basis van zijn levenservaring en het trainen van anderen. Het ballenmodel symboliseert de diverse ballen die wij als mens allemaal hoog proberen te houden.

Stap voor stap word je door middel van het ballenmodel op weg geholpen. Van het ontdekken van jouw waarom, naar richting bepalen en doelen stellen. Daardoor kun je doelgericht koers zetten naar wat jij wilt bereiken.

Het boek

Ballen - De kracht van verandering is een lekker leesbaar boek. In simpele en begrijpelijke taal laat de auteur zien hoe je tegenslagen om kan zetten in daadkracht. Het is bovendien leuk vormgegeven, met mooie kwaliteit papier, mooie afbeeldingen en leuke uitspraken. Het is niet alleen een leesboek maar ook echt een doe-boek met diverse leuke en inspirerende opdrachten.

Een van de mooie opdrachten is: Vraag jezelf dit eens af

Hoe vaak laat ik kansen liggen om mijzelf te ontwikkelen in ruil voor comfort en gemak? Kijk je een paar series in het weekend, of plof jij vrijdagavond op de bank en beuk jij er het hele weekend even 5 films doorheen?

Maak twee kolommen op een vel papier, één voor ‘tijd verkwist’ en één voor ‘tijd nuttig besteed’. Deel de activiteiten waaraan je hebt zitten denken in beide kolommen in.

Resultaat

Dit boek geeft je diverse tools om een gezonde dosis persoonlijk leiderschap toe te passen in jouw leven en daarmee van positieve invloed op anderen te zijn.

Resultaat komt je niet aanwaaien en dat is ook precies wat de auteur in het laatste hoofdstuk nog wil meegeven. Resultaat is volgens de auteur een kwestie van de lange adem. Ik kan als Business Coach natuurlijk niet anders dan dat beamen.

Over Lizzy Prins

Lizzy Prins is eigenaar van High Potential Factory waar zij als business- en leiderschapscoach ondernemende impactmakers helpt te groeien door te ondernemen vanuit hart en ziel. Als gecertificeerd Mbit coach weet zij blokkades en patronen als geen ander te doorbreken en helpt zij ondernemers om grote doelen te realiseren.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden