Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Opgeladen - ‘Motiveert om geluk, gezondheid en prestaties een boost te geven’

Waar word ik happy van? In deze tijd van stress, FOMO, werkdruk en burn-outs is dat een vrij essentiële vraag en de crux zit hem dan vooral in het vinden van de juiste balans. Die balans heeft, volgens auteur Jochem Uytdehaage, alles te maken met de vier batterijen die van invloed zijn op je dagelijks bestaan: de spirituele, mentale, emotionele en fysieke batterij.

Annett Keizer | 2 november 2022 | 1-2 minuten leestijd

Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage vertelt in Opgeladen vanuit eigen ervaring over het opladen en leeglopen van zijn batterijen. Bovendien geeft hij tips en adviezen voor ‘volle batterijen’.

Balans

Een goede werk-privé balans en mentale en fysieke fitheid zijn ‘hot items’. Veel mensen met een baan en sociaal leven hebben het superdruk; zijn druk in het hoofd en/of voelen zich lichamelijk (over)vermoeid. Daarom scheef Uytdehaage een boek over hoe je jezelf weer kunt opladen. Het is welkom leesvoer.

Persoonlijke verhalen

Als oud-schaatser wisselt Uytdehaage persoonlijke verhalen over zijn leven als topsporter af met praktische tips en do’s and don’ts om je batterijen op te laden voor meer levens- en werkgeluk: spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek. Alleen, ik bén allesbehalve een topsporter, dus rijst bij mij al snel de vraag of mijn mindset en levenswijze wel baat heeft bij de tips van een olympisch kampioen.

Herkenbaar en motiverend

Het antwoord is ‘ja’! Uytdehaage noemt vele voorbeelden uit zijn schaatscarrière, die voor mij, als iemand die zelfs niet kan schaatsen, toch ook heel herkenbaar zijn. Per hoofdstuk legt hij uit wat hij verstaat onder de vier batterijen. Hij omlijst dat met korte verhalen over zijn persoonlijke up’s en down’s. Daarbij valt meteen op dat het hoofdstuk over de fysieke batterij vele malen uitgebreider is dan dat over de mentale en emotionele batterij. Niet vreemd natuurlijk dat juist deze auteur veel aandacht besteedt aan ontspanning, slaap, beweging en voeding. Hoewel hij daarover misschien niets nieuws vertelt; de manier waarop hij zijn tips koppelt aan eigen ervaringen en levenslessen leest wel heel prettig weg.

Al met al is Opgeladen een motiverend boek om je geluk, gezondheid en prestaties een boost te geven.

Over Annett Keizer

Annett Keizer is communicatiecoach en –trainer. Ze helpt professionals en teams in organisaties hun communicatieve vaardigheden te versterken. Haar drijfveer is om meer begrip voor elkaar te creëren op de werkvloer, waardoor mensen effectiever en prettiger samenwerken en maximaal resultaat behalen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden