Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Strijder op hakken - ‘Dag is een voorbeeld voor velen’

Het omslag van het boek van Zeynep Dag toont een ogenschijnlijke zelfverzekerde ‘Strijder op hakken’. Het boek heeft als subtitel ‘Hoe ik de vrouw werd die ik wilde zijn’. Bewijst Dag met dit boek dat ze die vrouw geworden is?

Peter Vermeulen | 12 juni 2023 | 2-3 minuten leestijd

Zeynep Dag heeft haar hele jeugd te horen gekregen dat alles wat zij wilde in haar leven kansloos was. Ze werd gepest door klasgenot en haar docenten op het VMBO demotiveerden haar. Maar het komt veel voor dat leerlingen die gepest worden of niet mee kunnen komen, later toch in de Quote 500 blijken te staan. Wellicht heeft het Dag juist sterker gemaakt en meer gemotiveerd ...

Op hoge hakken

Dag begon al op jonge leeftijd met het dragen van hoge hakken. Al tijdens haar eerste bijbaantje als vakkenvuller en caissière bij de Albert Heijn. ‘Waarom draag je altijd hakken? Ga maar eens nadenken waarom je altijd hakken draagt’, zei een docent. Dat deed ze. Europees onderzoek heeft uitgewezen dat mannen vrouwen het liefst op hoge hakken zien lopen. Maar voor Dag was het meer dan dat. ‘De schoenen waren voor mij een metafoor voor kracht’, schrijft ze. Schoenen werden haar obsessie.

Dag schoenenontwerper Zeynep

De naam Zeynep betekent bloeiende bloem. Maar in Strijder op hakken lezen we dat ze vooral als muurbloempje met een bedrijfje gezien werd. Dit veranderde plotsklaps toen haar derde bestelling geplaatst werd... door niemand minder dan zangeres Rihanna. Daarna ging haar bedrijf bloeien. Inmiddels kan Zeynep naast Rihanna ook Beyoncé, Jennifer Lopez en andere wereldberoemde sterren tot haar klantenkring rekenen.

Uit Strijder op hakken blijkt dat Zeynap Dag een lange moeilijke weg heeft moeten afleggen. Maar ondanks alle pesterijen en negativiteit om haar heen, en mensen die niet in haar geloofden, heeft zij bewezen dat ‘kan niet’ voor haar werkt als een rode lap. Doordenderen en je droom najagen is wat Dag groot heeft gemaakt. Naast succesvol schoenenontwerpster is Zeynep inmiddels uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Ze won de Communicatieprijs en ze werd in 2022 uitgeroepen tot ‘Fashion Accessories Designer of the Year’. Daarnaast heeft Zeynep haar eigen school opgericht. De Business Fashion Academy. Dag heeft daarmee voldoende aanleiding om ‘een lange neus maken’ naar iedereen die haar in het verleden gepest heeft, en niet in haar geloofde.

Strijder op hakken

Zeynep Dag levert met Strijder op hakken een triest levensverhaal af. Het kan gelezen worden als een levensles voor iedereen met een soortgelijke moeilijke start. Want Strijder op hakken eindigt als een succesverhaal. Het boek geeft de lezer inspiratie om het beste uit zichzelf te halen. Geloven in jezelf. Hard werken en recht op je doel af te gaan. Je droom najagen en je door niets of niemand tegen laten houden. Dat dit met veel vallen en opstaan en tegenwerking kan gaan, lezen we ook in het boek. Zeynep Dag weet waar de schoen wringt, gaat nergens in het boek of in de praktijk naast haar schoenen lopen. Dag levert een schokkend maar zeer inspirerend boek af en blijft gelukkig stijden tegen onrecht. Ze is een voorbeeld voor velen.

Over Peter Vermeulen

Peter Vermeulen MBA is ondernemer, investeerder en co-founder van mEYEholding en Azalea Vision en schrijft recensies op persoonlijke titel.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden