Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Veranderprikkels - ‘Bruikbaarheid is torenhoog’

Fascinerende inzichten, herkenbare verhalen en grenzeloos optimisme; dat is ‘Veranderprikkels’ in een notendop. Renate Kamp en Agnes Nanninga hebben alle passie voor hun vak in boekvorm gegoten. Het resultaat mag er wezen.  

Stijn de Wilde | 21 maart 2024 | 1-2 minuten leestijd

Waarom zou jij Veranderprikkels in je boekenkast moeten hebben? Omdat het een boek is dat je inzichten geeft waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Niet alleen op je werk, trouwens.

Cruciale inzichten

Eén van de mooie dingen aan Veranderprikkels is dat de auteurs niet in de waan zijn dat het een complete handleiding is voor al je (verander-)problemen. Toch zijn er een aantal cruciale inzichten (achttien in dit geval) voor de lezer die op een positieve manier om wil gaan met verandering. Het boek leest niet als lesstof, maar als een goed gesprek tussen jou en de schrijvers. Zij geven op heldere, af en toe speelse, maar constant inspirerende wijze aan waarom dingen zijn zoals ze zijn en waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen.

Handvatten

Vervolgens krijg je natuurlijk ook de handvatten om het gewenste gedrag te stimuleren, door middel van duidelijk en bruikbaar advies. Een mooie toevoeging is dat de hoofdstukken niet in een bepaalde volgorde staan en dat je wordt uitgedaagd om zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is. Ik heb heerlijk zitten cherrypicken tussen alle inzichten, mooie citaten, boeiende anekdotes en krachtige visuals. Dat is wat mij betreft de kracht van boeken als dit: Je kunt er zelf uit halen wat je wilt.

Altijd en overal

De herkenbaarheid en bruikbaarheid van Veranderprikkels is torenhoog. Verandering is een constante en de inzichten van de auteurs zouden iedere organisatie die in beweging is (en welke organisatie is dat niet?) kunnen ondersteunen met duurzaam veranderen in plaats van vruchteloze projecten blijven afvinken. Aangezien verandering in alle lagen van organisaties voorkomt, is er dan ook niet een enkele doelgroep die ik dit boek zou aanraden. Verandering is er altijd en overal; verspreid dit boek dus ook maar gewoon overal in je organisatie.

Over Stijn de Wilde

Privacy Officer bij Fontys Hogeschool | Governance, (Human) Risk & Compliance specialist |

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Renate Kamp, Agnes Nanninga
Veranderprikkels

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden