Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Doorbreek de cirkel!

Doorbreek de cirkel! van Arend Ardon is een echte eyeopener voor managers die zichzelf geweldig vinden. Het boek biedt hen bovendien veel praktische adviezen hoe ze hun eigen weerstand kunnen slechten.

Ben Kuiken | 24 mei 2011 | 1-2 minuten leestijd

‘Managers zijn precies als mensen. Met dezelfde mensenwensen. En dezelfde mensenstreken. En dat komt allemaal in de krant...’ Deze tekst, vrij naar de begintune van de Fabeltjeskrant, vat goed het gevoel samen dat het boek Doorbreek de cirkel! van Arend Ardon bij de lezer oproept.

Managers zijn ook maar gewone mensen, betoogt Ardon. Met hun vooroordelen, inconsistenties en vaak onlogische gedrag. En met dit gedrag houden ze soms onbewust veranderingen tegen die ze met de mond belijden. Waarvan ze dan vervolgens de medewerkers beschuldigen dat het hun schuld is en dat zij niet willen veranderen. Niets menselijks is de manager vreemd.

Maar dit is niet de reden dat ‘Doorbreek de cirkel!’ door elke manager gelezen moet worden. Want eigenlijk wisten we natuurlijk al wel dat de manager geen kleren droeg, maar durfde niemand dit te roepen. Ardon roept het niet alleen, hij werpt zich ook op als de kleermaker die de manager van nieuwe kleren kan voorzien. Hij geeft, met andere woorden, de manager instrumenten in handen om zijn eigen onbewuste en inconsistente gedrag te herkennen en er iets mee te doen. Ook in situaties dat het spannend wordt.

Het boek zit vol met tips & trucs, met praktijkvoorbeelden en modellen die de manager kunnen helpen om effectiever te zijn en de veranderingen die hij zegt te willen bereiken, ook te realiseren. Voeg daarbij een zeer prettige schrijfstijl en een nuchtere, niet gewichtigdoenerige toon, en je hebt de ingrediënten in handen voor een bestseller. Een positieve opvolger misschien van Hoe word ik een rat? van Joep Schrijvers.

Maar goed, dat is misschien meer iets voor de Fabeltjeskrant.

Over Ben Kuiken

Ben Kuiken is filosoof, schrijver en ontregelaar. Als organisatiefilosoof helpt hij mensen om anders te denken, te kijken en te praten over organisaties en de problemen die daar ontstaan. Ben is auteur van een groot aantal boeken over organiseren, spelen, en filosofie, waaronder De laatste manager, De Organisatiefilosoof, en Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden