Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

In Focus

‘Leidingnemen’

Werken voor een opdrachtgever of manager is geen kwestie van ‘u vraagt, wij draaien’. De opdrachtgever aan het denken zetten en zo beter samenwerken, levert de organisatie en alle betrokkenen veel meer op. In Leidingnemen bieden Jan Willem van den Brink en Maarten van Os handvatten voor inhoudelijk deskundige professionals om met meer resultaat, plezier en vertrouwen samen te werken met hun opdrachtgevers en managers. Wat vinden de klanten van Managementboek van dit boek?

Nienke van Oeveren | 19 september 2013 | 3-4 minuten leestijd

Sjoerd Boom
Projectmanager bij PostNL

Zoals zo vaak bij projectmanagement is de natuurlijke dwang aanwezig om snel resultaat te behalen. Het boek Leidingnemen kan helpen om met behulp van ‘zachte’ vaardigheden samen met opdrachtgever en collega snel en beter resultaat te behalen. Het boek is eerlijk en vanuit ervaring geschreven en tussendoor wordt regelmatig een brug gemaakt naar de andere literatuur. Dit is dan weer inspiratie om even te Googlen.

Het boek werkt aanstekelijk om informatie direct toe te passen in de praktijk. Het is bovendien de aanbeveling om het boekje te delen met directe collega’s en opdrachtgevers. Leidingnemen is een waardevolle en leuke aanvulling op verschillende projectmanagementtheorieën, zoals Prince 2.

7,5

Simon Voogd
Businessconsultant bij Conceptsales

Ik heb Leidingnemen gekocht omdat ik tevreden was over de voorganger Opdrachtgever gezocht. Over dit boek ben ik nog tevredener. De inhoud is rijk; veel bestaande en enkele nieuwe modellen komen voorbij. Gelukkig zijn ze logisch geordend zodat je kunt skippen en terugvallen.

Hoewel ik Leidingnemen als naslagwerk zal gebruiken, leest het nu ook makkelijk en snel. De theorie is niet droog en wordt leuk toegepast. En de stukjes zijn niet onnodig lang. Verder is de bronvermelding duidelijk; wil je je verdiepen, dan kun je zo verder. Die verdieping heb ik niet nodig gehad; ik kende het model al of vond de korte uitleg afdoende.

Het helpt mij enorm om mijn eigen positie als adviseur duidelijk in te nemen, zonder tekort te doen aan mijn klanten, mezelf of mijn baas. Professioneel in je rol staan; een rol waarover toch wel wat onduidelijkheid bestaat. Met dit boek als gestructureerd setje handvatten wordt het veel grijpbaarder.

9

Ger Hoofwijk
Trainer, adviseur, inhoudelijk deskundige en eigenaar HOOFWIJK Professioneel Begeleiden (HPB)

Tijdens mijn overstap van een dienstverband naar het zelfstandig ondernemerschap heb ik de workshop ‘Weet Wat Je Wilt’ gevolgd. Eén van de trainers (Maarten van Os) gaf toen aan bezig te zijn met een boek over acquireren terwijl dat niet je core business is. Samen met Jan Willem van den Brink heeft hij een logisch vervolg geschreven met Leidingnemen.

Je proeft in de doorleefdheid van de ervaringen van de auteurs, die hun groeiproces beschrijven en op boeiende wijze veralgemeniseren. Daarbij weten ze eigen en andermans ervaringen en inzichten overzichtelijk te presenteren en theorie en praktijk leerzaam te verbinden.

Ze bieden met Leidingnemen leerpunten, eye-openers en stof tot nadenken (L.E.S.) en de spreekwoordelijke Aha-Erlebnissen volgen elkaar snel op. Ik beveel het iedereen aan die zich in een dienstbare positie bevindt (binnen een bedrijf of als zzp’er) en zijn eigen invloed optimaal wil inzetten. En met plezier en voldoening meerzijdig partijdig en duurzaam wil samenwerken.

8,5

Jan van der Kuil
Adviseur en trainer Kwaliteitsmanagement bij Quality Business Support

Het is niet altijd makkelijk om plezier te beleven aan je adviseurswerk: je bent begonnen aan een vage opdracht, de belangen van betrokkenen conflicteren en het lijkt alsof ze niet willen luisteren naar jouw goede raad. Lees dan het boekje Leidingnemen.

Bovenstaand advies heb ik geformuleerd volgens de Kijk – Want – Dus methode die Jan Willem van den Brink en Maarten van Os bespreken om overtuigender over te komen. Het is één van de vele methoden die zij introduceren. Op hun website geven de auteurs aan zeven Billy’s aan managementboeken in hun bezit te hebben. Deze hebben ze overzichtelijk en plezierig leesbaar samengevat. Veel nieuwe methoden heb ik niet gelezen, maar ze zijn nu wel in de context van de adviseur geplaatst. Ik zal het boek daarom vast nog wel eens ter hand nemen als ik de leiding over een opdracht kwijt ben. Een handige ingang dus voor iedereen die een langdurige vertrouwensrelatie met zijn omgeving wil opbouwen.

8

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden