Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

In Focus: Energy Boost

In dit boek laat Hans van der Loo haarfijn zien wat u kunt doen om energielekken te dichten, bestaande energie beter te benutten en nieuwe energie te creëren. Zodat u weer presteert omdat u er zin in heeft! Drie lezers beoordelen het boek.

Nienke van Oeveren | 27 maart 2014 | 2-3 minuten leestijd

Klaaske van Leussen
Trainer/coach vanuit eigen bedrijf OYA

Zó herkenbaar: de lat komt hoger te liggen, de druk wordt groter en wat doen we: nog harder hollen, meer gas geven óf we zetten de hakken in de sloot en de rem erop. Terwijl we allemaal eigenlijk wel weten dat we dat niet vol gaan houden, omdat het energie vréét… En we kijken met ontzag naar de mensen die onder druk wel presteren en toch boordevol energie zijn en blijven….

In dit boek maakt Hans van der Loo duidelijk wat energie is, hoe het werkt en hoe je energie zélf kunt produceren. Hij onderbouwt dit met onderzoek en literatuurstudies en met tal van praktijkvoorbeelden. En in heldere (beeld)taal, waardoor het meteen blijft hangen. De 16 krachtlessen en het bijgeleverde werkboek zijn daarbij heel praktisch te gebruiken in training en coaching om inzicht te krijgen hoe de eigen energiebronnen erbij staan en hoe je ze nog meer kunt laten ‘branden’.

9

Mark Kouwenhoven

Projectmanagement trainer/coach, eigenaar van PMcoaching en nThen!

De titel Energy Boost maakte me vooral nieuwsgierig. Ik heb een paar keer de energieke flow in projecten mogen ervaren en dat smaakt nog steeds naar meer. Het boek geeft 16 krachtlessen (aanknopingspunten) om meer energie te generen. Om zo prestaties te leveren waar de vonken vanaf vliegen terwijl je zelf ook nog eens meer energie overhoudt.

Modellen gebruik ik vooral als analyse- en reflectiemiddel om leer- en verbeterpunten te vinden. Het boek geeft me onderbouwing van veel zaken die ik al toepas, het plaatst ze in een kader en maakt me hiervan nog bewuster. Van der Loo benadrukt dat een verandering vraagt om ander gewenst gedrag, dat je eerst op zoek moet gaan naar de positieve uitzonderingen en van daaruit verder kunt werken aan de verandering. Het boek is evidence based en geeft via het (gratis) digitale werkboek praktische handvatten via aanvullende links naar Youtube en artikelen.

7,5

Mireille Govers – Stekelenburg

InnoZenz B.V. – Inspiring Growth

Energy Boost behandelt naar mijn mening een van de meest wezenlijke thema’s van nu. Energy management is het nieuwe, effectievere timemanagement. Alhoewel het ondoenlijk is om alle samenhangende thema’s aan een volledige theoretische analyse te onderwerpen, mis ik wezenlijke wetenschappelijke onderbouwing bij een van de hoofdthema’s: bevlogenheid, voor Van der Loo een van de vier energiebronnen. Zeer zeker ingegeven door mijn eigen praktijkervaring en promotieonderzoek naar bevlogenheid, zouden minimaal bevindingen van Bakker, Schaufeli en Van Rhenen op hoofdpunten toegevoegd moeten zijn. Zij hebben met hun vele wetenschappelijke onderzoeken en publicaties over bevlogenheid al vele jaren bruikbare informatie ontsloten.

Het uiteenzetten zijn eigen theorie wisselt Van der Loo af met enkele inspirerende praktijkvoorbeelden, wat het boek zeer prettig leesbaar maakt. Daarnaast past dit boek zeker in de ‘medicijnkast’ tegen het negativisme. Zodat hopelijk steeds meer bevlogen, energieke medewerkers leren om hun dagelijkse energie in bedrijven te komen brengen en halen!

7,5

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden