Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Recensie - Nooit meer te druk

Na het lezen van Nooit meer te druk durf je als antwoord op de vraag: ‘Hoe gaat het met je?' nooit meer te antwoorden: ‘Druk'. Want wie het altijd te druk heeft, heeft het niet begrepen. Het druk hebben is uit!

Christel Deckers | 18 april 2016 | 2-3 minuten leestijd

Hoe word je de drukte de baas? In twaalf hoofdstukken neemt de schrijver ons mee in drie verschillende drukte strategieën. Hierbij zet hij per strategie helder uiteen hoe mensen omgaan met drukte: zij die druk zijn ervaren; zij die zich druk maken om hogerop te komen en carrière te maken en zij die druk zijn (of druk doen!?) om gelukkig te zijn.

Met de kennis die je hebt over je eigen ‘druk zijn' begrijp je beter of en hoe je druk ervaart en er beter mee om kunt gaan. Diegene die in staat is om ‘de drukte voorbij te zijn' en te floreren in plaats van te functioneren is de BOB. De BOB is diegene die bewust kiest voor een minder hectisch leven omdat Beheersing, Onderscheiding en Betrokkenheid bovenaan staan in zijn/haar dagelijks leven. Je geeft daarbij je innerlijke waarden meer prioriteit en hebt op deze manier meer plezier in je werk én je persoonlijk leven. Je zit hiermee zelf aan het stuur; je bepaalt zelf je prioriteiten in plaats van dat je reageert op de impulsen die op je af komen.

Kortom het adagium is weg met timemanagement! Focus op het beheren van je aandacht en niet op het beheren van je tijd of het meer doen in minder tijd. Op deze manier ervaar je minder druk en heb je het ook minder druk. Immers om het meeste uit je dag te halen is het belangrijker om je aandacht te beheren en niet zozeer het (beter) managen van je tijd.

Dit geldt niet alleen voor je werk maar zeker ook voor je privésituatie.
Heb je het druk, doe je druk of je ben druk: kies je zelf voor druk of kies je voor kwaliteit? Die vraag kun je alleen zelf beantwoorden en het lezen van dit boek kan je helpen daarbij de juiste keuze te maken.

En hoe gaat het nu met jou?

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden