Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Als de dollar valt

Willem Middelkoop is in staat gebleken met Als de dollar valt Wat bankiers en politici u niet vertellen over geld en de kredietcrisis (Nieuw Amsterdam) een zeer boeiend maar onderbelicht thema helder voor het voetlicht te brengen. En daarbij perfect te timen: het vertrouwen in de dollar als economische wereldstandaard is nooit zo slecht geweest, de hypotheekcrisis in Amerika blijkt ook vergaande consequenties voor de rest van de wereld te hebben. Zie daar de afhankelijkheid. Toen ik een aantal maanden geleden Zeitgeist The Movie keek, leek de informatie over de relatie Amerikaanse regering en het stelsel van Federale Banken (de FED, een particuliere bank die geld drukt voor de Amerikaanse overheid) vooral een vergezocht verhaal. Eigenlijk helaas, want dat er zo weinig bekend is van het reilen en zeilen van de machtigste economische krachten is zeer verontrustend.

Bertrand Weegenaar | 22 januari 2008

Aan de hand van 100 vragen en antwoorden, rondom 11 thema's bouwt Middelkoop zijn betoog op. Van hoe het zo heeft kunnen komen, waarom we zo weinig weten en wat voor crisis ons de komende jaren boven het hoofd hangt. In de mix, een verslechterende Amerikaanse economie, een leger in Irak, opkomende grootheden als China en India,stijgende olieprijzen, zwijgende media en bankiers en soms uit de school klappende politici.

Pak dit boek (lezen twee uurtjes) maar u gaat direct nadenken over hoe u uw eigen financiën en dat van uw bedrijf gaat reorganiseren. Meer weten: lees de aanvullende website. En dan heeft u één voordeel: u weet nu veel meer dan uw doorsnee buitenlandse collega's.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden