Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Denken als Elon Musk - 'Solide intellectuele basis'

Wat kunnen we leren van Elon Musk? Die vraag stellen Erwin Wijman en Jeanine Blaauw zichzelf in hun nieuwe boek Denken als Elon Musk.

Jelmer Luimstra | 11 mei 2018

Erwin Wijman en Jeanine Blaauw schetsen een beeld van een maatschappelijk bewuste ondernemer met een onstilbare honger naar innovatie.

Nu is er al veel geschreven over het fenomeen Musk, maar de fijne, vlotte schrijfstijl in Denken als Elon Musk maakt veel goed. De vele verwijzingen naar uiteenlopende vakliteratuur en eerdere interviews met Musk voorzien het boek daarbij van een solide intellectuele basis.

De grootste les uit Denken als Elon Musk is misschien wel dat een slechte jeugd niet hoeft te betekenen dat de rest van je leven een hel hoeft te worden.

Vorig jaar stapte Musk uit een adviesraad van de Amerikaanse president Donald Trump. Zonde voor Trump, beargumenteren de schrijvers terecht. Was het immers niet Trump die zijn land ‘great again’ wil maken door outsourcing tegen te gaan en meer binnenlands te produceren? Vooruitgangsdenker Musk en oerconservatief Trump vinden elkaar opmerkelijk genoeg op dit punt. Mocht de aanstaande handelsoorlog met China straks escaleren, dan zou het zo eens kunnen zijn dat Trump met hangende pootjes terugkomt bij Musk.

Dit is een ingekorte versie van de recensie van Jelmer Luimstra die eerder verscheen op Sprout.nl

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden