Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Handig!

In september 2007 richtten Martijn Aslander, Frank Meeuwsen, Taco Oosterkamp en Sanne Roemen de website www.lifehacking.nl op. Nu, nog geen jaar later is hun collectief flink gegroeid, verzorgen ze een wekelijkse lifehacking-tip op ’s lands drukst bezochte nieuwssite Nu.nl, hebben ze een heuse lifehacking-academy opgericht en hebben ze hun digitale levenskunst zelfs toevertrouwd aan zoiets hopeloos ouderwets als papier.

Pierre de Winter | 30 juli 2008 | 1-2 minuten leestijd

Het resultaat is een boek dat een zeer simpel recept volgt: een kort voorwoord en dan tips, tips en nog eens tips. Honderd om precies te zijn. En waarschijnlijk zitten er daar voor elke zichzelf aarzelend op Web 2.0 begevende wereldburger wel een paar bij die hem/haar tot onmiddellijke actie aanzetten. Voor mij was het de eye-opener dat Outlook een functie heeft waarmee je simpel foto’s en afbeeldingen kunt comprimeren, zodat je vakantiekiekjes niet de inbox van je dierbare vrienden en familie plat hoeven te leggen. Ook het lijstje met ‘de handigste sneltoetsen’ is zo in-your-face-handig dat zelfs een hardnekkige muisgebruiker als ik ze maar meteen heeft doorgevoerd.

De lifehackers hebben een goed thema te pakken. Want met het online gooien van zijn leven, krijgt de surfende pro-sument allerhande keuzes voor zijn kiezen waar de gemiddelde non-It’er zich toch even bij achter de oren krabt. Meestal ligt de oplossing voor die dilemma’s om de hoek, maar loop je als je zelf op zoek gaat het risico een uur bezig te zijn zonder ook maar een steek verder te komen.

Overigens zijn niet alle tips even sterk. Met name een aantal in de categorieën ‘Kantoortips’ en ‘Persoonlijke ontwikkeling’. Hoe je je in een drukke kantoortuin toch kunt concentreren op je werk, of dat het belangrijk is om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, dat wisten we wel. De auteurs trekken hun tips waarschijnlijk heel bewust door naar het analoge leven, maar hun meerwaarde bewijst zich toch vooral op het scherm van de pc.

Over Pierre de Winter

Pierre de Winter is freelance journalist.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden