Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Samenwerken voor gevorderden - 'Talloze praktische tips'

Een tweetal psychologen c.q. coaches die hun krachten bundelen en hun kennis verdubbelen. Dat moet haast wel iets moois opleveren. Dat deed het eerder en dat doet het nu weer.

Hanneke Tinor-Centi | 19 december 2019 | 1-2 minuten leestijd

Figee en Van Rijn schreven namelijk opnieuw samen een boek. Ze blijven in de buurt van hun eerdere boeken Groepsdruk en Ongeschreven regels, maar sloegen dit keer wel een boeiende zijweg in. Samenwerken voor gevorderden gaat nog wat verder. Ja, inderdaad, zoals de titel al doet vermoeden, en verdiept.

Ook in dit boek larderen ze alle informatie en hun keur aan kennis weer met heerlijk herkenbare praktijkvoorbeelden. Dit duo ziet kans hun lezers bij herhaling te laten denken: ja natuurlijk, dat had ik zelf kunnen bedenken. En daar ligt meteen hun grote kracht. We hádden het wellicht zelf kunnen bedenken, maar ... deden het niet.

In Samenwerken voor gevorderden geven Figee en Van Rijn talloze praktische tips om de samenwerking tussen collega's duurzaam te versterken. Wanneer je met elkaar de tips van het schrijversduo in de praktijk brengt, zal de samenwerking naar een hoger level worden getild én het zal ook nog eens minder energie kosten!

Dat laatste is overigens een belangrijk issue in het boek. Wie wil tenslotte niet méér bereiken en daar minder energie in hoeven steken?

Wie van de twee de belangrijkste stempel drukt op de schrijfstijl en presentatie, weet ik niet. Wat ik wél weet is dat Samenwerken voor gevorderden bijzonder prettig wegleest. Het is geschreven in een fijne toegankelijke schrijfstijl en ook de praktijkvoorbeelden worden op dergelijke wijze gepresenteerd. Dat maakt dat Samenwerken voor gevorderden omarmd zal worden door een veel groter publiek dan wanneer het in het vat gegoten was van een droog managementboek (nee, zo zijn ze lang niet allemaal!) met hoogdravende taal. Juist toegankelijke koppen als ‘Blijf eens van mijn stoelpoten af', doen je toch bij voorbaat grijnzen?

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden