Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Video

Algemeen management

Teamen is een vaardigheid die je kan leren

Als je lid bent van een team is het handig om te leren teamen. Want het is best raar dat we dat niet bewust aangeleerd krijgen, dat we ervanuitgaan dat iedereen weet hoe werken in een team gaat. Voor autorijden heb je toch ook een rijbewijs nodig? Ronnie Overgoor bespreekt de vaardigheid teamen met Saskia Tjepkema en Annemarie Bleeker.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 5 mei 2023 | 1-2 minuten leestijd

Samen met uitgeverij Boom Management en 7DTV maakt Managementboek een reeks podcast-video's waarin we auteurs aan het woord laten over hun nieuwste managementboek. Wat zijn hun nieuwste inzichten, hoe zie je dit terug in de praktijk en wat kan jij als lezer van dit nieuwe boek verwachten?

Teaming

Bleeker en Tjepkema hebben samen het boek Ik team, wij teamen geschrven. Een boek voor iedereen die lid is van een team of je nu teamlid of teamleider bent. Het leert je hoe jij kan bouwen aan een fijne samenwerking en zelf de regie kan pakken wanneer dat nodig is.

Tjepkema: 'Zie werken in een team als een vaardigheid. We werken in het boek met het idee van teamlid zijn. Dat betekent dat je zorgt voor jezelf, de groep en de taak. Soms valt dat samen en soms staat dat op gespannen voet met elkaar. Dat kan ook in hele kleine dingen zitten. Bijvoorbeeld als je vijf minuten voor einde van de vergadering zit, iedereen wil afronden maar jij hebt nog een idee dat je heel graag wilt delen. Dan is het toch handiger om het groepsbelang voor te laten gaan en jouw idee voor een beter moment te bewaren.'

BEKIJK DE AFLEVERING

In het gesprek gaan de auteurs in op de verschillende soorten teams die er zijn en op de verschillende talen die je in een team kan spreken. Hoe zet je teaming zo effectief mogelijk in?

Alle afleveringen verschijnen binnen 7DTV op YouTube. Of luister naar de Boekenpraktijk Special als audiopodcast op Spotify

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden