Managementboek.nl gebruikt cookies.

Privacyverklaring Mainpress B.V.

Wie is verwerkingsverantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens?

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe komen wij aan de persoonsgegevens?

Welke persoonsgegevens verwerken wij en wat is het doel en de juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens?

Persoonsgegevens verkregen bij aanmaken account.

Als u een account aanmaakt, laat u gegevens bij ons achter. Het gaat dan om de volgende gegevens: NAWTE, bedrijfsnaam, inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord). Deze persoonsgegevens heeft u dan zelf bij ons achtergelaten bij het maken van een account. Het doel van het account is om alles in een oogopslag voor u bij elkaar te hebben, en om het bestellen en het gebruik van onze website te vergemakkelijken. De juridische grondslag om de persoonsgegevens te verwerken is een gerechtvaardigd belang. Wij willen zo goed mogelijk inspelen op de wensen van onze klanten.

In het account kunt u verder navolgende zaken inzien:
- welke bestellingen gedaan door u er nog open staan;
- welke bestellingen gedaan door u door ons verwerkt zijn;
- welke facturen die wij aan u uitgereikt hebben nog openstaan;
- welke facturen die wij aan u uitgereikt hebben door u betaald zijn;
- financiële overzichten, zoals welke bestedingen door u gedaan zijn;
- op welke nieuwsbrieven u geabonneerd bent;
- uw verlanglijst, het betreffen dan producten waarvan u zelf heeft aangegeven dat u die op de verlanglijst wil hebben;
- het downloadcentrum, als u digitale producten besteld heeft, zoals bijvoorbeeld e-books, treft u deze hier aan zodat u deze kunt downloaden;
- links voor e-learning, als u een e-learning module besteld heeft, zoals bijvoorbeeld een online cursus, treft u deze hier aan zodat u met de link de e-learning module kunt aanvangen;
- uw eventuele deelname aan het partnerprogamma.

Persoonsgegevens verkregen bij een bestelling.

Als u via onze website een bestelling plaatst dan dient u voor een goede afhandeling van de door u gewenste bestelling bepaalde gegevens in te vullen, namelijk: NAWTE-gegevens, bankgegevens, gegevens voor (afhandeling van) de bestelling. Het doel en de juridische grondslag is in dit geval dat wij de persoonsgegevens van u verwerken in het kader van de uitvoering van een overeenkomst. Dat is de overeenkomst waarbij u producten besteld heeft en wij die producten aan u leveren. Daarnaast is de juridische grondslag om deze gegevens van u te verwerken een gerechtvaardigd belang, want wij willen u naar aanleidingen van bestellingen zo goed mogelijk informeren en kunnen attenderen op interessante producten.
Als u een account gebruikt bij het plaatsen van een bestelling, halen we de gegevens uit uw account om het bestelproces voor u makkelijker te maken.

Het kan ook zijn dat uw gegevens door iemand anders zijn opgegeven. Dit kan zijn omdat de klant een bestelling naar u wenst te versturen, als cadeau bijvoorbeeld. Wij kunnen uw gegevens ook verkregen hebben van uw werkgever in het kader van de uitvoering van een persoonlijk boekenbudget. In dat laatste geval zien wij ons nog steeds als verwerkingsverantwoordelijke (en niet als verwerkingsverantwoordelijke namens uw werkgever).

Persoonsgegevens verkrijgen bij reviews

Wij bieden op onze website en webwinkel de mogelijkheid om een review achter te laten bij een product. Dat is voor ons en onze klanten een zeer waardevolle functie. Zo kunnen andere klanten betere een meer geïnformeerde keuzes maken. Voor deze review vragen u bepaalde gegevens door te geven. Een review is openbaar voor iedereen. De juridische grondslag is in dit geval ons gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Persoonsgegevens voor nieuwsbrieven

Wij vinden het fijn als u op de hoogte bent. Wij versturen standaard de volgende e-mailnieuwsbrieven:
- magazine, een e-mail versie van ons magazine;
- events, een e-mail met aankomende events die wij samen met partners en/of auteurs organiseren;
- acties, een e-mail met acties voor onze producten en diensten;
- het beste, een overzichtse-mail met de bestsellers van een bepaald moment;
- managementboek persoonlijk, een e-mail met producten en diensten die speciaal voor u geselecteerd zijn op basis van uw aankoophistorie, verlanglijst en zoek- en surfgedrag.

Voor deze e-mailnieuwsbrieven kunt u zich per e-mailnieuwsbrief afmelden door gebruik te maken van de afmeldlink. Wij zullen u dat type e-mailnieuwsbrief na afmelding dan niet meer toesturen. U kunt zich ook afmelden door in te loggen op uw account, en daar aan te geven dat u geen prijs meer stelt op een bepaalde nieuwsbrief. Op dezelfde manier kunt u zich weer voor een e-mailnieuwsbrief aanmelden, door in te loggen op uw account en daar aan te geven dat u een bepaalde nieuwsbrief (weer) wenst te ontvangen.

Het doel van het verwerken van uw persoonsgegevens is in dit geval marketing: wij houden u op de hoogte van uw producten en diensten in de hoop dat u die producten en diensten aanschaft. De juridische grondslag is in dit geval in eerste instantie gerechtvaardigd belang, en later -nadat u zich heeft afgemeld voor een nieuwsbrief en u uzelf daarna weer aangemeld heeft- toestemming. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten worden hierbij in ogenschouw genomen en niet worden geschonden.

Persoonsgegevens die verwerkt worden naar aanleiding van contact met ons klantenservice

U kunt met ons altijd contact opnemen, bijvoorbeeld over wanneer een titel beschikbaar is, wat de status is van uw bestelling, voor klachten maar ook voor complimenten. Wij leggen bij dat contact uw gegevens vast. Het betreft dan alleen basale gegevens als NAWTE. Daarnaast kunnen we ook vastleggen wat we voor u gedaan hebben en wat er besproken of afgesproken is. Op deze manier kunnen onze collega’s als u weer contact opneemt zien wat er vorige keer besproken of afgesproken is. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Persoonsgegevens voor contactformulier voor “Titel niet Gevonden”

Indien u een titel zoekt op onze website, en die titel wordt niet gevonden, kunt u uw naam, e-mailadres en telefoonnummer achterlaten. In dat geval nemen wij contact met u op te kijken of we de titel ergens (anders) kunnen verkrijgen voor u, of kunnen wij een seintje geven wanneer de titel (weer) beschikbaar is. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Persoonsgegevens naar aanleiding van uw surf- en zoekgedrag

Wij verzamelen gegevens over uw surf- en zoekgedrag. Dan doen wij omdat wij u op de website producten en diensten kunnen aanbevelen waarvan wij denken dat u daar interesse in zou kunnen hebben. Wij gebruiken die gegevens ook om nieuwsbrieven te kunnen personaliseren. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Technische oorzaak verwerken persoonsgegevens

Daarnaast verwerken wij ook gegevens die u niet zelf invult, maar die wij - als u de website gebruikt - wel verzamelen en indirect tot u te herleiden zijn. Deze gegevens die wij over u verzamelen en verwerken zijn: IP-adres en transanction ID. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten hierbij in ogenschouw worden genomen en niet worden geschonden.

Digitale content

Als u digitale content aanschaft, zoals bijvoorbeeld een e-book, kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken in het watermerk. Op die manier kan achterhaald worden of u de digitale content onrechtmatig gekopieerd of verspreid heeft. Zolang u zich houdt aan de afspraken, namelijk dat u de digitale content alleen zelf gebruikt, kunnen derden de persoonsgegevens die verwerkt zijn in het watermerk niet waarnemen en/of verwerken. De juridische grondslag voor het verwerken van de persoonsgegevens is in dit geval gerechtvaardigd belang. Belangrijk om te weten is dat uw grondrechten worden hierbij in ogenschouw genomen en niet worden geschonden.

Wij beveiligen de verwerking van uw persoonsgegevens tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens. Wij doen dit bijvoorbeeld door middel van SSL beveiligde verbindingen. Het is wel uw verantwoordelijkheid dat de apparaten waarmee u van onze website bezoekt, zoals bijvoorbeeld uw computer, tablet of mobiele telefoon, te beveiligen, bijvoorbeeld met een virusscanner.

Wij kunnen derden inschakelen om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Deze derden worden in dat geval “verwerkers” genoemd. Deze verwerkers handelen steeds onder de verantwoordelijkheid van ons en mogen de persoonsgegevens niet voor eigen doeleinden aanwenden. Wij hebben met deze derden verwerkersovereenkomsten gesloten. Het gaat dan om onze hosting provider en leveranciers van online tools.
Soms zijn er derden die zelf ook verwerkingsverantwoordelijk zijn. In dat geval hebben wij geen verwerkersovereenkomst met deze partijen gesloten.

Als u een bestelling plaatst dan worden de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn om de bestelling bij u te laten bezorgen gedeeld met de bezorgdiensten.
Centraal Boekhuis en PostNL krijgen van ons uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer ontvangen om de bestelling naar de door u opgegeven locatie te (laten) bezorgen. Deze logistieke dienstverleners kunnen ook weer andere dienstverleners betrekken bij het verzorgen van het logistieke verzendproces. Al deze bezorgdiensten en logistieke dienstverleners zijn met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens gebonden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

U kunt op onze website ook abonnementen op bijvoorbeeld (online) (wetenschappelijke) tijdschriften of titels aanschaffen. Om de overeenkomst te kunnen uitvoeren moeten wij uw gegevens dan doorgeven aan de leverancier van het bestelde abonnement. Zij zullen u dan toegang verschaffen tot de tijdschriften of titels.

Tevens kunt u op onze website online cursussen of e-learning modules aanschaffen. Om de overeenkomst te kunnen uitvoeren moeten wij uw gegevens doorgeven aan de leverancier van de bestelde cursus of e-learning module.

In sommige gevallen werken we samen met een partner aan het realiseren van gemeenschappelijke of gedeelde doelen. In dat geval bepalen deze partners samen met ons de doelen en middelen voor gegevensverwerking. Wij en partner zijn dan aan te merken als gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijke. Wij hebben dan met deze partners dan een onderlinge regeling inzake het verwerken van persoonsgegevens gesloten. Indien wij samen met een derde gezamenlijk verwerkingsverantwoordelijk is, kunt u altijd bij ons terecht om uw rechten uit deze privacy policy en de wet uit te oefenen. Wij fungeren dan als eerste aanspreekpunt, en zorgt voor verdere afhandeling van uw verzoek en/of vraag.

Onze partners zijn:
- Adfo Groep B.V.

Wij gebruiken Google Analytics. Met Google Analytics kunnen we het gebruik van de website analyseren. Wij hebben met Google een verwerkersovereenkomst en we hebben Google Analytics privacyvriendelijk, conform de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens, ingesteld.

Persoonsgegevens kunnen buiten de E.U. of E.E.R. verwerkt worden. Het gaat dan meestal om de Verenigde Staten. Wij dragen er zorg voor dat de derden die uw persoonsgegevens verwerken Privacy Shield gecertificeerd zijn of werken met de modelcontracten van de E.U. voor doorgifte.

Deze verklaring is niet van toepassing op websites of diensten van derden die door middel van links, of anderszins aan onze website verbonden of gekoppeld zijn, zoals bijvoorbeeld Youtube. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaringen of andere (algemene) voorwaarden van deze websites of diensten te lezen, alvorens de websites of diensten van deze derden te gebruiken.

Wij bewaren uw gegevens die gelinkt zijn aan uw account zolang u een account heeft. Verwijdert u dat account, dan verwijderen wij ook uw gegevens. Dat geldt niet voor gegevens die wij ingevolge de wet dienen te bewaren. Die bewaren we zolang dat nodig is om aan de wet te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de bestellingen die wij zeven jaar bewaren.

Ook wij plaatsen cookies. Via onze website worden cookies op uw apparaten geplaatst. Hoe wij met cookies omgaan hebben we in een aparte cookieverklaring vastgelegd.

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren.

U heeft ingevolge de AVG de volgende rechten:
- Het recht om inzage van en rectificatie of verwijdering van de persoonsgegevens of beperking van de verwerking, alsmede het recht om tegen (verdere) verwerking bezwaar te maken.
- Het recht om uw gegevens mee te nemen en/of over te dragen.
- Indien de verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op toestemming, heeft u te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken.
- U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van uw persoonsgegevens door ons.

Hoe is de verwerking van persoonsgegevens beveiligd?

Wie heeft er toegang tot uw persoonsgegevens?

Logistieke partners

Abonnements- en contentpartners

Partners met wie wij gezamenlijk verantwoordelijk zijn

Google Analytics

Verwerken wij uw persoonsgegevens buiten E.U. of E.E.R?

Websites van derden

Hoe lang verwerken wij uw persoonsgegevens?

Plaatsen wij cookies?

Wat zijn uw rechten?